Huub de Bruijn in de ‘Opera’. Foto Louis van Sonderen

Zanger Huub de Bruijn zal tijdens de Bikse Talkshow op vrijdag 16 november het lied ‘Als ik toch eens rijk was…’ ten gehore brengen. De titel van het lied is het thema van de talkshow in Elckerlyc en gaat over rijkdom en armoede. ‘Als ik toch eens rijk was…’ is een lied uit de beroemde musical Anatevka.

Huub de Bruijn zette zijn eerste schreden op het muzikale pad in Hilvarenbeek, waar hij destijds woonde. Hij volgde lessen in accordeon en piano. In 1997 deed hij een half jaar een vooropleiding aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Vijf jaar later stapte hij over van de pianoklavieraccordeon naar knopaccordeon.

Dat hij ook uitstekend kon zingen (her)ontdekte Huub rond zijn vierentwintigste levensjaar. In de navolgende jaren legde hij zich toe op het ontwikkelen van zijn diepe baritonstem. Tegenwoordig ligt het accent van zijn optredens activiteiten bij de genres van de Argentijnse tango, muziektheater, opera en liedkunst.

Naast zijn solistische optredens en muzikale projecten heeft Huub in de loop der jaren in en met verschillende gezelschappen gemusiceerd, waaronder bij het accordeonensemble Apollo ’77, Samenwerkingsverband Brabantse Openluchttheaters (SBO), Speelgroep Filiassi, straatorkest Het Skomorovsky Orchestra, tangotrio La ocasión uit Amsterdam en het KlarinetNsemble.

Hij treedt ook op met de eveneens uit Hilvarenbeek afkomstige (opera)zangeres Lizet van Beek. Samen waren ze vorig jaar nog te zien te horen in de Opera in Elckerlyc. Naast zijn muzikale loopbaan heeft Huub de studies Bedrijfseconomie en Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg voltooid.

Kaarten voor de Bikse Talkshow zijn te bestellen via www.elckerlyc.nu