WhatsApp als siLogo nextdoormpel communicatiemiddel is in korte tijd enorm populair geworden. Het digitale platform wordt ook ingezet om mensen in buurten en wijken te binden. Maar WhatsApp heeft er sinds kort een stevige concurrent bij: Nextdoor.

Deze app is het best te vergelijken als een combinatie van Facebook en WhatsApp, maar dan toegespitst op communicatie tussen buren of wijkbewoners. En dat kan gaan over uiteenlopende zaken als ‘even op de koffie komen’, het opzetten van wijkactiviteiten of het lenen van materialen.  Ook krijgt de wijk er zo ‘digitale ogen’ bij: waarschuwingen voor verdachte figuren.

Nextdoor is vier jaar geleden in Silicon Valley in Californië ontwikkeld en is, volgens de initiatiefnemers, een groot succes in de VS. Nederland is het tweede land waar Nextdoor is gelanceerd. Ons land staat er om bekend dat het openstaat voor innovaties, en bovendien is er hier nog veel gemeenschapszin.

In een interview met De Volkskrant zei Nextdoor-oprichter Nirva Tolia vorige maand dat de bestaande sociale media de buurt als groep over het hoofd zien. In de proefperiode is volgens Tolia gebleken dat Nextdoor in Nederland aanslaat. Al meer dan duizend buurten zouden de app gebruiken.

> Nextdoor